Om mig…

Jeg har arbejdet med pil i mange år – starten var et kursus med Bent Vinkler på Vestbirk Højskole i ’88, og siden har det bare taget fart. Jeg har siden ’96 haft pileflet som min levevej, med undervisning, udstillinger, større projekter samt salg af stort set alt der kan flettes i pil…

Jeg er oprindeligt uddannet tekstilformgiver / væver på Skolen for Brugskunst 1985-89.

Jeg er meget optaget af selve håndværket, og arbejder bestandigt med at optimere form i forhold til funktion i mine kurve. Min store lidenskab er rammeværkskurvene, som jeg har flettet i mange forskellige variationer, og jeg kan stadig finde nye små ændringer, forbedringer og nye materialekombinationer.
Rammeværkskurven har ikke en kant som skal lægges af stagerne til sidst, og derfor er der ikke det samme pres på at få gjort kurven færdig med det samme som for en opstaget kurv. Den kan fint stå længe og vente på at blive fyldt ud, når først rammen er sikret. Dette gør at det er en meget afstressende kurv at lave for mig. Det er lidt ligesom når jeg fik sat væven op og den fungerede som den skulle, så var det “bare” at væve derudaf, mens tankerne kunne gå på langfart. Sådan er det også med rammeværkskurven, når formen/rammen er klar. Mange andre flettere keder sig med udfyldningsprocessen, men ikke jeg, det er ren afslapning og terapi.

Lige så meget som jeg holder af de fine detaljer og finesser ved kurvefletteriet, lige så meget holder jeg af at lave større projekter, overdimensionerede dyr, land-art projekter, tunneller, udstillinger m.m. Her er det oftest de store linjer det gælder, og arbejdet er endnu mere fysisk betonet end når jeg fletter kurve.

Jeg synes de to måder at arbejde på giver gensidig inspiration, og føler mig meget priviligeret over at kunne udtrykke mig så forskelligt i mit arbejdsliv.

Jeg er medlem af Danske Kunsthåndværkere og Baskets4life.

Se mere detaljeret information på fanebladet “Mit CV”.

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ikke ud til at du har bestemt dig endnu.